Tesla Taxi AB kör för en hållbar framtid

När Magnus Axelsson bestämde sig för att grunda taxiföretaget Tesla Taxi i Västerås hade han tre huvudsakliga drivkrafter: att bidra till en tystare och renare miljö samtidigt som han får köra framtidsbilen Tesla och träffa nya människor. I mars 2016 rullar verksamheten igång – varmt välkommen att förbättra trafiken tillsammans med oss!

Företagskunder med miljömål

Tesla Taxi vänder sig i första hand till företagskunder med en miljöpolicy att uppfylla. Tesla kör på ren batteridrift och förorsakar därmed inga CO2-utsläpp. Vi är anslutna till Nollzon och samarbetar med Mälarenergi.

Tesla – en smart supermiljöbil

Magnus Axelsson berättar gärna om fördelarna med Tesla, bilmärket som aktivt arbetar för att ersätta förbränningsfordonen med elbilar.

Det talas mycket om Tesla just nu. Vad är det som är så speciellt med Tesla?

– Miljömässigt är de här bilarna överlägsna och de driver utvecklingen vidare, det är självklart intressant. Teslas första bil var världens första eldrivna sportbil och utsågs till årets uppfinning 2007. Jämfört med andra elbilar har de en betydligt längre räckvidd och en helt annan prestanda.

Hur långt kan en Tesla Model S köra?

– Beroende på batteri, väder och fart kan det variera lite, men cirka 450 – 500 km på en enda laddning. Det ger en bra autonomi och tar bort begränsningen som tidigare gjort att elbilar mest varit gångbara i stadstrafik.

Hur snabba är bilarna?

– En Tesla Model S P90D kan komma upp i 250 km/h och accelerera från 0 till 100 km/h på endast drygt 3 sekunder. De accelererar alltså fortare än de flesta bilar.

Hur funkar de som taxibilar, hur är det med bagageutrymmen?

– Bagageutrymmet är i särklass överlägset i sin storleksklass tack vare att det inte finns någon bensintank. Det finns även utrymme för bagage under motorhuven.

På vilket sätt är Tesla smartare än andra bilar?

– Förutom miljöaspekterna, prestandan och bagageutrymmet har Tesla många tekniska fördelar som till exempel autopilot och uppkoppling mot nätet. Men kanske bäst av allt: det är en smart bil som dessutom har många estetiska fördelar. De är helt enkelt snygga, roliga att köra och sköna att åka i.

Kontakta Tesla Taxi

Vill du veta mer? Hör av dig till oss!

Vill du bli kontaktad av Tesla Taxi?